Інгредієнти

  • 1 середня капуста
  • 2 ст. ложки рослинного масла
  • 1 велика цибуля
  • 2-3 морквини
  • Сіль і перець за смаком
  • Прованські трави (опціонально)
  • 1/2 чайної ложки цукру (опціонально)

Підготовка інгредієнтів

  1. Капусту очистіть від зовнішніх листя і наріжте на дрібні смужки.
  2. Цибулю та морквини очистіть та наріжте на кубики або соломкою.

Покроковий рецепт

  1. Нагрійте рослинне масло в глибокій сковорідці або каструлі на середньому вогні.
  2. Додайте нарізану цибулю і смажте, помішуючи, доки вона не стане м’якою та прозорою, приблизно 5 хвилин.
  3. Додайте нарізані морквини і продовжуйте смажити разом з цибулею ще 3-4 хвилини, або доки овочі не стануть м’якими.
  4. Додайте капусту до сковорідки і змішайте з іншими овочами. Приправте сіллю, перцем, прованськими травами та цукром за смаком.
  5. Зменшіть вогонь до мінімуму, накрийте сковорідку кришкою і тушкуйте капусту протягом приблизно 30-40 хвилин, часто помішуючи, доки капуста не стане м’якою та солодкуватою.

Приготування

Тушкована капуста готова до подачі. Подається гарячою як гарнір до м’ясних страв або самостійно.

Поради

  • Якщо капуста почне підлипати до сковорідки, додайте невелику кількість води або овочевого бульйону.
  • Для більш насиченого смаку можна додати до капусти столову ложку томатної пасти або нарізані помідори.
  • Приправте страву свіжою зеленню перед подачею для підвищення смаку та аромату.

За цим простим рецептом ви зможете швидко приготувати смачну та корисну тушковану капусту. Насолоджуйтеся.

Обов’язково прочитайте Як просто приготувати цвітну капусту під соусом бешамель на нашому сайті.

От citydnipro