Інгредієнти

  • 1 стакан рису для різотто
  • 2 ст.л. оливкової олії
  • 1 літер бульйону (овочевого або курячого)
  • 300 г креветок, очищених та підготовлених
  • 1 цибулина, дрібно нарізана
  • 2 зубчики часнику, дрібно нарізані
  • 1/2 склянки білого вина
  • 1/2 склянки пармезану, тертого
  • Сіль та перець за смаком
  • Сок з половини лимона
  • Петрушка для прикраси

Підготовка інгредієнтів

Перш ніж розпочати приготування різотто з креветками, необхідно підготувати інгредієнти. Креветки слід очистити від шкіри та кишок, а рис промити під холодною водою.

Покроковий рецепт

  1. Підготовка бульйону: Прокип’ятіть бульйон у каструлі та тримайте його на низькому вогні, щоб він залишався гарячим протягом всього приготування різотто.
  2. Приготування креветок: Нагрійте олію в глибокій сковорідці на середньому вогні. Додайте креветки та смажте їх протягом 2-3 хвилин з кожного боку до золотистого кольору. Виложіть креветки на тарілку і поставте їх осторону.
  3. Приготування різотто: У тій же сковорідці, в якій ви смажили креветки, додайте ще трошки олії. Додайте нарізану цибулю та часник та смажте їх до м’якості, близько 5 хвилин.
  4. Додавання рису: Додайте рис до сковорідки з цибулею та часником і змішайте до покриття рису олією. Продовжуйте смажити рис протягом 2-3 хвилин, доки він не стане прозорим.
  5. Додавання вина: Додайте біле вино до рису і помішуйте, доки вино не випарується.
  6. Поступове додавання бульйону: Додайте ложкою бульйон до рису і помішуйте, доки рідина не вбереться. Продовжуйте додавати бульйон по одній ложці, помішуючи рис, доки весь бульйон не буде використаний і рис не буде м’яким.
  7. Додавання креветок та пармезану: Поверніть креветки до сковорідки з рисом. Додайте тертий пармезан та сіль та перець за смаком. Помішуйте рис та креветки до рівномірного розподілу інгредієнтів.
  8. Додавання фінального штриху: Додайте сік з половини лимона та нарізану петрушку до різотто. Помішайте і дайте постояти кілька хвилин.

Поради

  • Використовуйте якісний бульйон для найкращого смаку різотто.
  • Додайте пармезан поступово, ретельно перемішуючи, щоб він розтопився і став однорідним.
  • Для насиченого смаку додайте нарізані свіжі трави, такі як базилік або тим’ян.

Отже, приготувати вдома смачне різотто з креветками не так важко, як може здатися на перший погляд. З цим простим рецептом і деякими порадами ваше різотто буде незабутнім.

Вас може зацікавити Як просто приготувати суп-харчо з бараниною на нашому ресурсі.

От citydnipro