Інгредієнти

  • 3 середні буряки
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • 2 часники
  • 1 склянка твердого сиру (наприклад, чеддер або гауда), натертого
  • 1 склянка вершкового сиру (наприклад, гауда або емменталь), натертого
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 1/4 чайної ложки чорного перцю
  • 1/4 чайної ложки мускатного горіха
  • 1/2 склянки панірувальних сухарів
  • Свіжі трави для прикраси (опціонально)

Підготовка інгредієнтів

  1. Попередньо розігрійте духовку до 200°C (390°F).
  2. Вимийте буряки, обсушіть їх і оболоньте.
  3. Натріть буряки на крупній тертці.
  4. Дрібно наріжте часник.

Покроковий рецепт

1. Приготування начинки

  1. Нагрійте олію в сковороді на середньому вогні.
  2. Додайте нашаткований часник і обсмажте його протягом 1-2 хвилин до появи аромату.
  3. Додайте натерені буряки до сковороди і смажте, помішуючи, протягом 5-7 хвилин, доки буряки не стануть м’якими.
  4. Зніміть сковороду з вогню і додайте до буряків твердий і вершковий сир, сіль, перець і мускатний горіх. Помішайте, доки сир рівномірно не розподілиться.

2. Приготування гратена

  1. Розподіліть начинку в одному шарі в запіканковій формі.
  2. Посипте панірувальні сухарі по верхньому шару начинки.
  3. Поставте форму в духовку і готуйте протягом 20-25 хвилин або до золотистого забарвлення панірувальних сухарів.
  4. Після випічки вийміть запіканку з духовки і залиште трохи охолонути перед подачею.
  5. Прикрасьте свіжими травами, якщо бажаєте.

Поради

  • Якщо ви хочете зробити цей рецепт веганським, спробуйте використовувати рослинний сир замість тваринного.
  • Додайте до начинки інші овочі за вашим смаком, такі як цибуля або морква, для більшого різноманіття смаків.
  • Для більшого аромату можна також додати до начинки трави, такі як розмарин або тим’ян.

З цим простим рецептом ви зможете приготувати смачну і оригінальну запіканку гратен з буряка, яка стане чудовим додатком до будь-якого обіду чи вечері. Насолоджуйтеся смаком!

Не пропустіть також Як просто приготувати плов зі свинини на нашому ресурсі.

От citydnipro